Drojdie & Fulgi de Drojdie
Descriere Drojdie & Fulgi de Drojdie
Drojdia este un produs obtinut din speciile de Saccharomyces cerevisiae si poate fi folosita in special pentru a prepara paine sau bere.
Exista mai multe tipuri de drojdie: drojdia proaspata care are cel mai mare continut de umiditate dintre toate formele de drojdie de panificatie, dar si cea mai scurta durata de valabilitate; drojdia uscata activa care nu este la fel de perisabila ca drojdia proaspata si, prin urmare, nu necesita refrigerare si are o durata de valabilitate mai lunga; drojdia instant care se gaseste la plic, sub forma de granule, la fel ca cea uscata, fermenteaza mai repede, nu necesita activare si este mai putin sensibila la temperatura apei; drojdia de bere este un tip de drojdie utilizata la productia berii sau ca produs secundar al berii, fiind o sursa bogata de vitamine, proteine si minerale.
Aceasta nu poate fi folosita pentru coacere, cum este drojdia de paine. Drojdia de bere aduce o multime de beneficii organismului: confera energie si poate fi utila in stari de oboseala, poate sustine sanatatea sistemului imunitar, poate reduce inflamatiile, poate scadea nivelul colesterolului.
Fulgii de drojdie inactiva sunt facuti din praf de drojdie inactiva si au un gust similar cu al parmezanului. Acestia pot fi consumati ca atare, presarati peste salata sau pot fi adaugati in diverse mancaruri. Fulgii de drojdie inactiva contin toti cei 9 aminoacizi esentiali corpului nostru, fiind o sursa vegetala bogata in proteine.
Comanda online drojdie si fulgi de drojdie la preturi speciale!