Indulcitori naturali - Pagina 2
Descriere Indulcitori Naturali
Consumul de zahar in exces, precum si apelarea la indulcitorii artificiali cum ar fi aspartamul sau sucroza contribuie la probleme de sanatate grave precum diabetul, aparitia acneei, bolile de inima, caderea dinților, obezitate si diverse tipuri de cancer.
Alegerea unui indulcitor natural poate fi o alternativa sanatoasa, iar specialistii ne recomanda sa luam in calcul aceste produse, care nu contin aditivi sau coloranti nocivi organismului.
Cu ce inlocuim zaharul? Daca iti doresti sa reduci consumul de zahar, este recomandat sa alegi indulcitori naturali cu un indice glicemic scazut, precum: siropul de agave, siropul de artar, melasa, fructoza, eritritolul sau xylitolul. Acestia sunt mai sanatosi decat zaharul alb, pot fi folositi si pentru indulcirea diverselor prajituri si pot aduce beneficii sanatatii noastre daca sunt consumati in cantitati moderate.
Stevia este considerata cel mai bun indulcitor natural care poate fi consumat si de diabetici, are zero calorii, ajută la gestionarea nivelului glucozei, ajută la controlul greutății, reduce tensiunea arterială, menține sănătatea orală, reduce ridurile și reduce problemele digestive.
Magazinul nostru online iti pune la dispozitie o gama larga de indulcitori naturali la cele mai bune preturi si livrare rapida!
Care dintre indulcitori sunt naturali?
Cu ce inlocuim zaharul alb? Exista cativa indulcitori naturali care sunt perfect siguri pentru consum si pot inlocui cu succes zaharul rafinat. Acestia sunt sanatosi deoarece contin putine calorii si putina fructoza. Printre indulcitorii naturali cu un indice glicemic mic se numara: stevia, eritritolul, xilitolul, mierea de albine.
Stevia este un îndulcitor cu 0 calorii și are un conținut bogat în vitamine și minerale care ajută la gestionarea nivelului glucozei, la controlul greutății, reduce tensiunea arterială, menține sănătatea orală, reduce ridurile și reduce problemele digestive. Eritritolul este un indulcitor ce provine din surse naturale, cum ar fi fructele. Un avantaj al eritritolului consta in faptul ca organismul nu il poate absorbi complet, cea mai mare parte parasind corpul prin urina, iar acest lucru va duce la o stabilitate a nivelului de zahar din sange. Xilitolul este un indulcitor ce provine din surse naturale, cum ar fi mesteacanul. Avand o putere de indulcire similara zaharului clasic, xylitolul are un indice glicemic de 13 ori mai mic decat acesta si nu influenteaza nivelul de zahar din sange, respectiv insulina.
Toate aceste beneficii il propulseaza ca fiind potrivit si pentru diabetici. Mierea de albine este cel mai vechi îndulcitor natural și cel mai complex antibiotic natural, un aliment unic cu valori energetice ridicate, care nu are efectele nocive ale zaharului. Poti opta si pentru siropul de agave sau melasa, acestea au o multime de calitati nutritionale si pot fi folosite si la indulcirea prajiturilor.
Care indulcitor natural este cel mai sanatos si nu ne pune in pericol sanatatea?
Stevia este considerata cel mai bun indulcitor natural deoarece, pe langa faptul ca nu are calorii, aceasta conţine şi proteine, fibre, vitaminele A şi C şi oligoelemente precum zinc, calciu, fosfor, magneziu şi crom. Spre deosebire de alte tipuri de îndulcitori, acesta este excelenta la gătit, deoarece nu îşi pierde calităţile nutriţionale. Oferta de indulcitori a magazinelor online este variata si iti poate fi destul de greu sa faci o alegere, asadar este bine sa te informezi mai intai si sa alegi indulcitorul natural care nu iti pune in pericol sanatatea.
Care indulcitor natural se aseamana cel mai mult la gust cu zaharul?
Eritritolul este un indulcitor natural care se aseamana cu zaharul atat la gust cat si la aspect. Eritritolul are un aport caloric scazut, fiind cu circa 30% mai putin dulce ca zaharul, nu are calorii si nu afecteaza deloc glicemia. Se poate folosi cu succes la prepararea prajiturilor, gustul sau ramanand neschimbat.