Fainuri si Tarate - Pagina 2
Descriere Fainuri si Tarate
Ce este faina integrala?
Faina integrala este faina obtinuta prin macinarea intregului bob de cereala (tarate, germeni si endosperm) si care isi pastreaza intacte substantele nutritive.
Ce sunt taratele?
Taratele sunt acele bucati fin maruntite din coaja de cereale si se produc in momentul fabricarii fainii.
Care sunt beneficiile consumului de tarate?
Taratele o sursa excelenta de fibre, proteine, vitamine si minerale, antioxidanti si fitonutrienti. Taratele au o multime de beneficii nutritionale: fiind bogate in fibre insolubile, ajuta la stimularea tranzitului intestinal si la eliminarea reziduurilor din organism, mentin sanatatea inimii, ajuta la reducerea nivelului de colesterol rau din organism, prevenind bolile cardiovasculare, detoxifica organismul, scad tensiunea arteriala, trateaza sindromul intestinului iritabil, regleaza nivelul de zahar din sange si previn anemia.
Care sunt beneficiile consumului de faina integrala?
Faina integrala, spre deosebire de faina alba, are un continut mai bogat in vitamine (E, B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9 si B12), minerale (calciu, magneziu, potasiu, zinc, fier) antioxidanti si fibre. Tocmai datorita acestui profil nutritional, consumul de faina integrala aduce o serie de beneficii organismului: reduce riscul de boli de inima, de accident vascular cerebral, de obezitate si riscul de diabet de tip 2, controleaza nivelul zaharului din sange, previne constipatia, greata si alte afectiuni ale stomacului si este benefica pentru o piele sanatoasa.
Care sunt cele mai populare tipuri de faina si tarate?
Cele mai populare, dar si cele mai sanatoase tipuri de fainuri si tarate sunt urmatoarele: faina integrala de grau, de migdale,de cocos, de secara, de mei, de orez, de ovaz, taratele de psyllium, de ovaz si de grau. Atunci cand alegi un tip de faina sau de tarate, opteaza pentru varianta bio, din culturi nemodificate genetic, care au si un pret accesibil. Ofertele magazinelor online sunt variate, asadar vei avea de unde alege.